Jonas Buud´s blogg

Jonas Buud´s blogg

Inofficiellt svenskt rekord på 155070 meter för 12-timmarslöpning

Tävling Posted on Thu, December 02, 2020 19:34:14

Fick ett e-post med följande text:

Dokumentering av Jonas Buuds inofficiella svenska rekord på 155,070 meter för 12-timmarslöpning.

Jonas Buud deltog den 10-11 april 2010 vid Tävlingen TEC – Täby Extreme Challenge på distansen 100 engelska mil, dvs 160,934 meter.
Banan består av en blandning av asfalt, grusvägar, grusstigar, motionsspår och skogsstigar.
TEC:s bana består av 16 varv som vardera är nominellt 6.25 miles (10,058 meter) långa. Banläggningen baseras på mätningar med mäthjul där varvets längd enligt gängse praxis valdes ca 0.1 promille för långt (10,067 meter enligt mäthjulet). Efter loppet mättes banan med cykel den 2021-06-17 av den legitimerade förbundsmätaren Birger Fält, med resultatet att banans varv är 0,65 promilleför lång (10,124.0 meter) och den verkliga banlängden för 100 miles är 161,983.2 meter.

Båda mätmetoderna är kalibrerade mot plant underlag. Skillnaden i uppmätt sträcka mellan mäthjul och cykel beror på att mätningar med mäthjul med hård periferi har en tendens att underskatta sträckors längd vid mätning på skrovligare terrängunderlag, vilket också finns dokumenterat i IAAF:s officiella dokument om banmätning.
Pga svårigheten att mäta med högsta precision i banans terrängpartier är onoggrannheten i TECmätningarna något större än vid mätning på asfaltbanor. För att säkerställa att den officiella banmätningen inte överskattar banans längd har dessa felkällor beaktats i den av Birger Fält angivna banlängden.

Den officiella tiden är tagen med det elektroniska systemet Sportident som är utvecklat för och är väl beprövat vid orienteringstävlingar. Vid sportident har löparna med sig en stämplingsbricka som de stämplar med vid varje varvning.
Vid TEC utnyttjades också en manuell tidtagning som backup.
Mellantider vid varje varvning är tagna både elektroniskt och manuellt.
Jonas Buuds officiella sluttid var 12 timmar 32 minuter och 4 sekunder (manuella tiden 12:32:03), vilket är inofficiellt svenskt rekord på 100 miles.

Jonas Buud passerade den 15:e varvningen på den officiella tiden
11:44:40 (manuella tiden 11:44:38). Jonas faktiska distans vid denna passering var 151,859.2 meter (15/16 × 161,983.2 meter).
Under Jonas Buuds sista varv sprang en av TEC:s tidtagningsansvariga (Esbjörn Eriksson) efter Jonas Buud och noterade Jonas Buuds exakta position efter exakt 12 timmar av loppet.
Esbjörn Eriksson hade med sig en av loppets två officiella klockor och från vilka den officiella starten gjordes. 12-timmarspunktens placering var 3 meter innan den lyktstolpe som visas i bilden nedan.

Distansen till 12-timmarspunkten har bestämts via Birger Fälts banmätning där distansen till 12 timmarspunkten är 3217 meter (sträckan till lyktstolpen i bilden ovan) minus 3 meter (enligt bilden) minus 3.2 meter (promilleavdraget), dvs 3,210.8 meter.
Jonas Buuds totala distans efter exakt 12 timmar är således 151,859.2 meter + 3,210.8 meter = 155,070 meter.
Som en extra verifiering av denna 12-timmarsdistans har Jonas Buuds kilometerfart under sista varvet fram till denna punkt (3,210.8 meter på 15:20, dvs farten 4,47/km) jämförts med medelhastigheten under sista varvet (10,124.0 meter på 47:24, dvs farten 4,41/km).
Båda dessa kilometerhastigheter inkluderar tiden för depåstoppet just innan varvet påbörjades vilket delvis förklarar den något långsammare
beräknade farten fram till 12-timmarspunkten. En snabbare fart på slutet är också förväntat eftersom en fartökning nära målgången är rimlig.

Jan Söderkvist Patrick Joyce Esbjörn Eriksson
Tävlingsledare Tävlingsledare TidtagareBilder från VM

Tävling Posted on Thu, November 11, 2020 08:50:03

Här kommer det lite bilder från VM. Tycker nästan att bilden på den norska ledaren är den bästa. Ensam i ledning med nästan 5 min….Inför VM 100Km

Tävling Posted on Mon, November 01, 2020 19:48:44

På torsdag börjar jag resan ner till Gibraltar och VM på 100km. Efter lite strul med träningen så börjar det åter att bli bra. Fick ju ont i vaden efter Berlin marathon som gick i slutet av september och efter det så lyckades jag bränna foten i bastun….. Den 10 oktober när jag var på akuten eftersom att min fot var grymt svullen och det rann vätska ur den brända foten fick jag beskedet från läkaren “Din löpar säsong är över.” Jag måste erkänna att den helgen så var VM lång borta för mig. Men svullnaden gick ner och såret blev bättre. Helgen den 16-17 okober lyckades jag få ner foten i skon igen och det började gå att springa. Lyckades även springa på mig lite träningsvärk på måndagen.

De 2 sista veckorna har dock träningen rullat på ganska bra. Det som jag känner att jag saknar är ett långt pass på 5 timmar efter stig (Siljansleden till Björka).

Nu är det bara att vila och ta det ganska lungt de sista dagarna. Sedan så blir det att ställa klockan på 6.39.00 och köra på så länge det går.

http://www.iau-ultramarathon.org/

http://www.gaaa.gi/Äntligen

Träning Posted on Thu, October 14, 2020 19:05:42

Idag lyckades jag kila ner foten i min cykelsko. Jag har haft problem med min fot i öven en vecka nu, anledningen är att jag har lyckats skolla min fot när jag tömde ut vattnet ur bastun som vi precis har fått klart. Inte så smart. Jag har ännu inte klarat av att kolla om min vad är återställd, men med lite tur så kanske jag även kan försöka att få ner min skollade fot i ett par springskor på söndagen eller i början på nästa vecka. Kanske inte helt optimal uppladning enför VM på 100KM den 7 november, men nu är det som det är och det är bara att försöka att göra det bästa av situationen. Jag kan även nämna att jag var in på akuten i söndags eftersom att foten var groteskt uppsvälld och de sa att min säsong var över…. Nu är det bara att bevisa motsatsen.

Under denna tiden så har vi även fått lite tillökning i familjen. Vi har fått en Sixten den 6/10, det passade ju utmärk med tanke på alla skador och övriga problem. Det gick i alla fall bra, vilket kanske är viktigare än en skollad fot.Berlin marathon

Tävling Posted on Mon, September 27, 2020 20:57:51

Nu är jag åter hemma i Mora. Besvikelsen är ganska stor att loppet slutade som det gjorde. Jag tar allt från början.
Vi (jag och min bror) åkte ner till Berlin på fredagen. På flygplatsen möttes vi av ett underbart sommarväder och man började nästan fundera på om det skulle bli en varm mara. Plockade även ut nummerlappen under fredagen.
Lördagen tog vi det ganska lugnt, vi hängde på en rund tur i Berlin för att se lite olika byggnader och muren. Under runddtuen började det även att regna, sedan regnade det till det att flyget gick hem (mer eller mindre).
Söndagen:
Starten går kl 9.03 och vi valde att åka med springtimes buss från hotellet till starten. Vi kom inte så närma starten som vi hade hoppats och vi fick vandra en bit för att komma fram. Vi hade även “turen” att få lämna påsen med kläder längst bort på andra sidan. Vid inlämningen var det totalt kaos och folk överallt som bara stod och puttade på varandra. Efter ett bra tag lyckades jag äntligen lämna in mina saker, nu var det mindre än 30 min till start! Börjar att bli lite stressad. Springer så gått som det går bland alla förvirrade löpare bort mot min start (som är längst bort från där vi lämnade påsen) Kliver in längst i A gruppen mindre än 10 min innan start. Plöjer mig fram så gott det går (fick några gliringar på tyska (tror jag)). Ser startlinjen ca 7 min innan start, tar några djupa andetag för att försöka att lugna ner mig.
Starten går och jag kommer igång utmärkt utan någon större trängsel. Efter ca 500 meter så ser jag att jag ligger i rygg på en “hare” med sluttid på 2:04:30. Undra om man har öppnat lite väl fort?? De första KM rullar på enligt min plan. Dock så blir jag ganska ensam ganska fort och en tanke far genom huvudet om att man får spinga solo i 37 km. Springer i ganska små grupper fram till 9 km då ett stort tyskt gäng kommer ifatt mig, de hade även en egen följebil. Detta visade sig senare att det var den tyska ledaren. Han hade även 2 st egna harar. En grymt fin grupp att bara rulla med i. Följande kilometrar rullar på grymt bra, ligger helt på min plan. Vi passerar halva på prick 1.10 och benen är helt OK. 25 KM passeras lika på, våran grupp har nu blivit lite mindre och en av hararna har gett upp. Precis efter KM 28 börjar det att sticka i vaden, kramp??? springer lite till innan jag måste att stanna och stretcha vaden. SKIT!! Är ganska säker på att jag måste bryta. Provar dock att springa vidare, vaden är grymt stel. Vårat hotell som vi bor på ligger efter 35 KM så min tanke är att jag joggar fram dit och sedan kliver av. Vaden blir dock inte sämre utan jag små haltar vidare. Missar hotellet och fortsätter hela vägen in i mål på en tid av 2:26:40. Tysken som jag sprang med hade tiden 2:20:43.
På kvällen var vaden ganska stel och öm. Idag så mår den lite bättre.
Jag fick dock ett bra kvitto på att min form är bra och att det ska bli grymt kul i Gibraltar den 7 nov. (Bara min vad blir bra)Sommaren snart avklarad

Träning Posted on Tue, September 07, 2020 12:46:39

I år blir det inget Lidingölopp för min del. Jag kommer istället att prova på Berlin marathon som går samma helg. Har ju sprungit LL ganska många år utan att riktigt att a fått till det så nu är det dags att prova något annat.

Träningen efter swiss alpinge har rullat på ganska bra utan större problem, ett pass runt Orsasjön har det också blivit. Jag har dock det största fokuset på VM 100Km seare i höst (7 nov). Fokus just nu är på att hålla sig skade fri.

Jag kommer även att åka till Sydafrika i maj nästa år för att springa Comrades, världens största ultralopp (23.000 startande 2010), distansen är 89km. Detta ska bli grymt kul, snacka om att det kommer att bli lätt att träna i vinter med den moroten till våren. Tyvärr så blir ju Stockholm marathon lite lidande av detta.

Träna på nu.

//Jonas från ett Mora i ett underbart väder.Swiss alpine marathon

Tävling Posted on Tue, August 03, 2021 19:56:04

Nu har vi äntligen kommit hem till Mora efter en lååååång hemresa. Lite problem med ett oljefilter gjorde att vi fick en extra natt i Zürich.

Lite om loppet.

Jag hade kollat upp lite konkurrenter innan jag åkte ner till Davos så jag var lite förberedd på att det skulle vara ett riktigt bra startfällt i år. För att nämna några:

Thomas Lorblanchet, inofficiell världsmästare i traillöpning och Mohamad Ahansal, flerfaldig vinnare av Marathon des Sables. Dessutom banrekordinnehavaren Grigorij Murzin, forne världsmästaren på 100 kilometer Mario Fattore och fjolårsvinnaren på tävlingens maratonsträcka, Gion-Andrea Bundi. Den välkände maratonlöparen och världsmästare och Europamästare på 100 km 2008 Giorgio Calcaterra (tvåa bakom Anders Szalkai i Stockholm 2000).

Med detta starfältet var det extra spännande att stå på startlinjen i år. Kl 8.00 gick starten under en klarblå himmel och en perfekt temperatur. Tidigare i veckan hade det vart gaska mycket skitväder med mycket regn och även en del snö. Starten i sig är ganska rörig eftersom att det är 3 olika klasser som startar samtidigt, 30 km och en av marathon sträckorna. Den som verkade mest nervös över detta var Giorgio som sprang som en vallhund i fältet för att kolla in alla löpare. Det var även han som bestämde farten i början som jag tyckte var lite för snabb. Efter ca 3 km var någon på mina ben och jag föll som en fura på asfalten inne i Davos, klarade mig extremt bra med tanke på hur det hade kunnat sluta. Fick bara ett skrubbsår på vänster knä och 1000 tankar i huvudet. Väl uppe på benen igen så var det bara att åter försöka att fokusera på loppet.

Innan start så var planen som vanligt att göra mitt eget lopp. Efter 5 km var farten fortfarande för hög för min smak och jag fattade beslutet att jag inte vågar släppa den fina klungan med alla andra topplöpare. Giorgio och Tomas (2:a tillslut) var de som fram till 10-15 km hade bestämt farten och jag surfade bara med. Giorgio och Murzin försvann från våran grupp vid ca 20 km. Nere i Filisür började lite tankar gå genom huvudet att detta kommer att bli en tuff dag. Fransmannen (Tomas) körde fortfarande på i ett högt tempo och han vekade ganska stark i backen upp mot Bergün. I Bergün mötte Zandra och Elvira upp med mitt vätskebälte och nu var vi bara 3 löpare kvar i min gupp (1,2 och 3:an tillslut).

Efter Bergün släpper Jean-Yves Rey och jag börjar känna att benen inte behöver slita lika mycket som tidigare. Jag ligger kvar bakom Tomas tills det att vi kommer till banans brantaste del (den efter Chants, där stigen börjar). Tomas börjar att gå i 24% motlutsbacken men efter ca 1 minut tycker jag att det borde gå att gå snabbare. Jag går förbi och höjer farten lite och han släpper direkt. Eftersom att jag fick slita lite extra i början och att vi var 3 minuter före förra årets passertid i Filisür så tycke jag att jag kunde ta det lite extra lugnt upp till toppen i år. Jag gick ganska mycket fram tills det att man passerar trädgränsen och att backen åter blir ”löpbar” (totalt kanske 2 km gång på hela sträckan). Kollar bak några gången när jag börjar att närma mig toppen och jag kan inte se någon av de som jagar mig. (Det var extra svårt att hålla koll i år eftersom att 400 löpare startade 2 timmar innan och alla var inte riktigt passerade ännu)

Tidigare år så har jag varit ganska överlägsen på den sista delen av banan och när jag passerar toppen så börjar tankarna komma på att det kanske kan gå vägen i år också. Det är ju ”bara” knappt 2 timmars löpning kvar nu…. på den klart mest tekniskt krävande delen av banan. Jag tycker att det flyter på bra hela vägen ner till målet. Det är dock lite obehagligt att aldrig få en enda tid eller rapport på hur stor luckan är bakåt. Jag kollar dock ganska mycket på min GPS nu för att se att jag håller farten, vilket jag tycker att jag gör. Nere i Davos så får jag segerkransen av Zandra och Elvira som möter upp vid ingången på stadion, grymt skönt. Ca 30 sek långsammare tid än förra året, vilket till stor del beror på att det gick lite för fort i början.

Tack för alla gratulationer, mm. Och ett jätte tack till Tomas Pinni som lyckades med bedriften att frakta hem seger hornet till Sverige. (Tomas har fått låna det tills det att våra vägar passerar varandra nästa gång i Sverige.)

bInför Swiss alpine.

Tävling Posted on Thu, July 22, 2021 21:16:34

Jag kan konstatera att det blir ett riktigt roligt swiss apline i år. Kollade in startlistan lite och jag hittar en rad intressanta namn. Jag ska när nämna några som jag tror vill vara med och fajtas.

GIORGIO CALCATERRA, segrare av Swiss apine marathon 2006 samt följande meriter:
http://toprunner.lazyfilm.it/giorgiocalcaterra_…
Born in Rome, February 11, 2021
Height: 5ft 64in (1.72cm)
Weight: 138.89lb (63kg)
Profession: Taxi driver
• over 100,000 miles (160,000km) run on foot between races and trai- ning, equaling more than 4 laps around the world.
• 180 marathons run up to today, from September 1998 to Autumn 2009, for an average of 16 a year, with a peak of 31 in 2004: 42 victories, some of which were obtained abroad (Helsinki, Utrecht, Luxor).
• WORLD RECORD of marathons ran in a single solar year under the time of 2h 20’: 16 races run in 2000, which awarded him a special prize by RUNNER’S WORLD America.
• PERSONAL BEST clocked in at 2h13’15” at the Vigarano Ferrara marathon on March 12, 2000.
• In 2004, Calcaterra started entering longer distance races, like the 50km; he took part in the very difficult Pistoia Abetone, a 53 km uphill race.
• In 2006, he took the great leap into ultramarathon races: the 100km. He was theundefeated winner of the Passatore’s Florence Faenza 100km race, from 2006 to 2009, and in the same period he was the Italian Champion of the 100km race
• He was a member of the Italian ultramarathon team at the 100km World Championships in 2006, 2007, 2008, 2009.
• He races almost every weekend, sometimes on both Saturdays and Sundays: he has run over 1000 races in 27 years.
• He trains on his own, without an official trainer. He decided which races to participate in himself.

HIS PERSONAL BESTS

5000M: 14’39”
10,000M: 30’00”
Half Marathon (21,097km): 1h05’00”
Marathon (42,195 km): 2h13’15”
50KM: 2h56’03”,
100KM: 6h37’41”

************************
Lorblanchet, Thomas (FRA)

http://www.thomas-lorblanchet.com/index.php?pag…

Date Epreuve Lieu Distance Place Site web / Archives
10/01/10 Cross Riom 9 kms 2e Résultats FFA
17/01/10 Cross Clermont Fd 9 kms 5e Résultats FFA
31/01/10 Cross Billom 6 kms 3e Résultats FFA
07/02/10 Cross Riom (Chpt Auvergne) 10 kms 10e Résultats FFA
21/02/10 Cross Yzeure (Chpt Inter Région) 11 kms 25e Résultats FFA
21/03/10 Trail Trail des Piqueurs 35 kms 1er Résultats
04/04/10 Trail Trail des Citadelles 73 kms 1er Résultats
18/04/10 Trail Ultra Trans Aubrac 105 kms 1er Résultats

*****************************
Armuzzi Antonio (ITA)
5000 Metres 13:52.43 01/01/2021
10,000 Metres 28:33.18 Barakaldo 05/04/2021
Half Marathon 1:02:46 Košice 04/10/2020

****************************
Gion-Andrea Bundi
Segrare av Swiss alpine maraton K42 (2009) Samt ett flertal andra bergsmaror.
http://www.gionandreabundi.ch/jungfrau.html

****************************
Murzin, Grigory
http://statistik.d-u-v.org/getresultperson.php?…

3 gånger segrare av Swiss alpine marathon samt “banrekordhållare” på K78 banan.

30.05.2021 Comrades Marathon – Down Run 89km
05:59:08 h Murzin, Grigory Mr Price International Gesamt: 22 M: 22 AK M40: 2

27.09.2020 100 km Int. de Cantabria, Santa Cruz de Bezana – 50k Split 50km
03:14:23 h Murzin, Grigory Gesamt: 1 M: 1 AK M35: 1

27.09.2020 100 km Int. de Cantabria, Santa Cruz de Bezana 100km
06:42:36 h Murzin, Grigory Gesamt: 1 M: 1 AK M35: 1

15.06.2021 Comrades Marathon – Up Run 87km
05:43:07 h Murzin, Grigory Nedbank Running Club CG Gesamt: 5 M: 5 AK M35: 2

29.09.2020 100 km Int. de Cantabria, Santa Cruz de Bezana – 50k Split 50km
03:13:53 h Murzin, Grigory Gesamt: 1 M: 1 AK M35: 1

29.09.2020 100 km Int. de Cantabria, Santa Cruz de Bezana 100km
06:39:22 h Murzin, Grigory Gesamt: 1 M: 1 AK M35: 1

28.07.2021 Swiss Alpine Marathon 78km
06:07:12 h Murzin, Grigory Gesamt: 2 M: 2 AK M35: 1

17.06.2021 Comrades Marathon – Down Run 89km
05:30:20 h Murzin, Grigory Harmony International Gesamt: 2 M: 2 AK M35: 1

16.06.2021 Comrades Marathon – Up Run 87km
05:41:26 h Murzin, Grigory Harmony International Gesamt: 4 M: 4 AK M35: 2

01.10.2020 100 km Int. de Cantabria, Santa Cruz de Bezana 100km
06:23:48 h Murzin, Grigory Gesamt: 1 M: 1 AK M35: 1

30.07.2021 Swiss Alpine Marathon 78km
06:00:09 h Murzin, Grigory Nationalteam Russland Gesamt: 1 M: 1 AK M35: 1

26.06.2021 IAU 100km WC Yubetsu (20. Saroma-See-100-km-Ultramarathon) – 50 km Split 50km
03:06:52 h Murzin, Grigory Gesamt: 3 M: 3 AK M35: 2

26.06.2021 IAU 100km WC Yubetsu (20. Saroma-See-100-km-Ultramarathon) 100km
06:24:15 h Murzin, Grigory Nationalteam Russland Gesamt: 1 M: 1 AK M35: 1

02.10.2020 100 km Int. de Cantabria, Santa Cruz de Bezana 100km
06:23:08 h Murzin, Grigory Gesamt: 1 M: 1 AK MHK: 1

02.10.2020 100 km Int. de Cantabria, Santa Cruz de Bezana – 50km Split 50km
03:06:00 h Murzin, Grigory Gesamt: 1 M: 1 AK MHK: 1

31.07.2021 Swiss Alpine Marathon 78km
05:55:04 h Murzin, Grigory Nationalteam Russland Gesamt: 2 M: 2 AK MHK: 2

16.11.2020 IAU 100km WC Taipei 100km
07:08:21 h Murzin, Grigory Gesamt: 2 M: 2 AK MHK: 2

26.07.2021 Swiss Alpine Marathon 78km
05:54:44 h Murzin, Grigory Gesamt: 1 M: 1 AK MHK: 1

20.-21.06.2003 Nacht van Vlaanderen, 100km Torhout 100km
06:40:22 h Murzin, Grigory Gesamt: 3 M: 3 AK MHK: 1

19.04.2021 IAU 100km EC Chernogolovka 100km
06:29:41 h Murzin, Grigory Gesamt: 1 M: 1 AK MHK: 1

27.07.2021 Swiss Alpine Marathon 78km
05:42:34 h Murzin, Grigory Gesamt: 1 M: 1 AK MHK: 1

28.07.2021 Swiss Alpine Marathon 78km
05:51:43 h Murzin, Grigory Gesamt: 2 M: 2 AK MHK: 2

29.07.2021 Swiss Alpine Marathon 78km
05:48:05 h Murzin, Grigory Gesamt: 1 M: 1 AK MHK: 1

18.10.2020 IAU 100km WC Nakamura (5. River Shimanto 100km) 100km
06:30:06 h Murzin, Grigory Gesamt: 1 M: 1 AK MHK: 1

13.09.2020 IAU 100km WC Winschoten 100km
06:43:59 h Murzin, Grigory Gesamt: 7 M: 7 AK MHK: 2

31.05.-01.06.1997 IAU 100km EC Firenze (25^ 100 km del Passatore) 100km
06:47:39 h Murzin, Grigory *Moscow Gesamt: 2 M: 2 AK MHK: 1

23.-24.06.1996 Nacht van Vlaanderen, 100km Torhout 100km
06:41:18 h Murzin, Grigory *Moscow Gesamt: 5 M: 5 AK MHK:Långpass i härlig värme

Träning Posted on Wed, June 30, 2021 21:18:31

Igår var det dags för en av årets finaste “rundor”. Jag startade hemma vid 8.30 och målet var 5 mil bort i våran fäbodstuga i Björka. Större delen av banan går efter siljansleden vilket innebär stig och en del myrar. Myrarna var lite extra blöta igår vilket gjorde att man fick lite extra träning. Benen var helt OK med tanke på att man körde Orsakajt´n på fredagen och att man i lördags körde 5 vändor i Gesundabergets backar. Från Siljansfors till Björka fick jag dessutom lite sällskap av Björn. Kolla in länen nedan om du blir sugen på en fin runda.

http://www.funbeat.se/tracks/index.aspx?RouteID=431773

På lördag så drar jag till Davos för en veckas träningsläger. När jag har varit där i samband med swiss alpine marathon så har det inte varit så mycket träning på programmet. Nu ska det bli mera springande i den härliga miljön som Davos erbjuder.

När vi ändå pratar lite olika rundor så kan jag även rekomendera Gösta Larsson rundan som jag hade ny premiär på i söndags.

http://www.funbeat.se/tracks/index.aspx?RouteID=429936

och Alderängsrundan och hundbanan.

http://www.funbeat.se/tracks/index.aspx?RouteID=427324

Nu har ni 4 rundor att köra i sommar.

Angående min ömmande häl så tror jag att den har gett upp. Det har dock blivit en liten knöl bak på utsidan av hälen.

Vädret i Davos:

http://www.yr.no/sted/Sveits/Graubünden/Davos~2661039/Orsakajt´n

Tävling Posted on Sun, June 27, 2021 18:50:22

Jag har haft lite problem med min häl till och från den sista tiden. Jag har fått en liten knöl på hälen men nu gör det inget ont i alla fall. Var lite osöker på formen inför Orsakajt´n.

Skönt att man kom till start… Efter backträningen i söndags så har jag fått ganska mycket träningsvärk i låren. Det tog några dagar längre än planerat att bli bra i benen. Hade även en del värk i benen på morgonen innan loppet.
Fick slita ganska hårt från start för att hämga med Mikael Lindberg som drog. Efter 5 km så började benen komma igång och man började smått hoppas på att man skulle kunna vara med och slåss om segern. Vid 10 km tyckte jag att det var dags att prova på om det fanns någon kraft i benen. Mikael och Lars Sutter som var de som jag med i mitt gäng släppte ganska fort och jag lyckade hålla farten från min höjning ända in i mål. Skönt att få lite feedback från benen att de är bra men dem.
Nu är det nästan bara 1 vecka kvar tills det att jag drar till Davos på 1 veckas träningsläger.Next »