Nu är jag åter i Mora, skönt. Värken i benen finns där fortfarande och kommer troligen så vara i ett par dagar till, men vad gör det nu.

Grymt skönt att lyckas ta ett GULD och ett SIVLER i år igen. Jag ska försöka att beskriva lite hur jag uppfattade loppet.

Vi startade kl 6.30 på morgonen ute på piren precis bredvid det fartyget som alla löpare och ledare bodde på, ganska mörk men vindstilla. Vi skulle springa ca 5 km från båten till en runda på ca 5 km som vi skulle köra i 19 varv, tyvärr så lyckades arrangörerna göra en liten viss så att vi fick springa 1,3 km längre för att komma till varvbanan. Detta korrigerades sedan på varv 12 som blev justerat så att den totala längden skulle bli 100KM.

Jag tyckte att det rullade på ganska bra i början. En norrman sticka ifrån oss andra efter ca 3 km i ett riktigt högt tempo. Jag konstaterade ganska fort att det inte håller att köra i den farten i början och slog bort hans lopp från mina tankar.

Planen var ju att försöka att springa på 6.40 när jag åkte till Gibraltar men efter att vi joggade banan dagen innan loppet så fick vi revidera planen på grund av att banan var ganska tuff med en brant backe upp och en tvär backe ner. Banan var också ganska trixig med många tvära svängar och då är det svårt att hitta ett bra flyt. Den nya måltiden sattes till 6.45.

Loppet rullade på och jag låg lite före men planerade tid i början, jag försökte hela tiden fokusera på att inte bry mig så mycket på vad alla andra gör under loppet. Det var ganska många som var uppe i ledningen i loppet och det var ganska många som fick det riktigt tungt på slutet.

Jag började bli lite trött efter ca 70 km och fick sänka farten lite, men jag konstaterade att jag ändå ligger bra till mot planen så det fanns aldrig någon oro.

Nu börjar det även bli ganska tomt med löpare framför mig, bara japaner och en amerikan. Man börjar så smått drömma om att det kanske kan bli en medalj av någon valör. Inne på sista milen är jag riktigt trött men jag tycker ändå att jag kan hålla i det hela ganska bra hela vägen in i mål.

Grymt skönt att komma i mål som Europamästare och VM 2:a.

Ett tack till Peter Fredricson som hade koll på klockan och vätskan under hela loppet.

Resultat:

1º SHINJI NAKADAI 117 JPN 06 : 43 : 44

2º JONAS BUUD 179 SWE 06 : 47 : 40

3º MICHAEL WARDIAN 193 USA 06 : 49 : 18

4º NORIYUKI ARAKI 114 JPN 06 : 50 : 00

5º OLEKSANDR HOLOVNYTSKYY 183 UKR 06 : 51 : 03