Jonas Buud´s blogg

Jonas Buud´s blogg

Vecka 6

FamiljPosted by Jonas Buud Sun, March 01, 2021 20:39:02

Mycket skidor på gång nu. Var till Falun en gång till för att se damernas stafett och backhoppning i stora backen. Riktigt mäktigt att se klubbkompisen Stina att ordna ett silver efter omöjliga Norge. Något som nästan var ännu mäktigare var faktiskt att se våghalsarna som kastar sig ut för den stora backen och flyger 135 meter. Vandrade upp för mördarbacken och ställde mig precis där de hoppar ut. Helt sjukt att någon kan vilja kasta sig t för kanten. Fick ju svindel av att bara titta ner i backen.

Utsikten från uthoppet.

Träningsmässigt så var detta sista veckan med helvila. Ska till sjukgymnasten på tisdag och skissa upp lite enkla övningar som jag ska jobba lite försiktigt med. Börjar även fundera på hur man ska lösa detta med uthållighetsträningen. Gillar ju inte direkt att springa i vatten. Tror att det lutar mera till någon cykel variant. Trainer i garaget? Har dock bara en MTB… Måste kanske börja att kolla marknaden på racercyklar.


Fika och väntan på mamma Zandra som åkte Tjejvasan på Elviras födelsedag.

En nöjd Zandra efter målgången på Tjejvasan.

Idag söndag har vi även hunnit avverka två st sexårskalas, ett för kompisarna och ett för familjen. Inte helt lätt att ha 8 barn hemma och försöka att följa femmilen på tv samtidigt som fiskdam, disco, tårta, korv och spöken i källaren. Men det hände ju inte så mycket de 2 första timmarna på femmilen så det gick ju ganska bra ändå att mixa detta.

Jag blev även omnämnd i lokaltidningen i veckan, dock utan namn. Det var i samband med Ultravasan som jag precis innan kontrollen i Oxberg bet av ett hörn på en GEL och spottade ut hörnet på backen. (Förpackningen slängde jag i en sopsäck inne i kontrollen.) En fransman hade hört av sig till Vasaloppet om att om jag hade gjort detta på ett lopp i Frankrike så hade jag blivit diskad. De har nolltolerans för nedskräpning. En ganska bra regel faktiskt. Det är inte speciellt snyggt i terrängen efter arrangemangen som anordnas. I år har Vasaloppet också infört nolltolerans för nedskräpning. Använd alltså sopsäckarna inne i kontrollerna.


Efter 7 min och 20 sekunder så ser ni den aktuella nedskräpningen.

Veckans bästa: Att detta var sista veckan med helvila. Ska bli riktigt kul att köra igång på tisdag.

Veckans sämsta: Vädret idag söndag. Stackars alla som plågade sig igenom öppetspår. Alla som tog sig i mål är dagens hjältar.  • Comments(1)//jonas.familjenbuud.se/#post81

Vecka 5

FamiljPosted by Jonas Buud Mon, February 23, 2021 19:57:45

Nu börjar det att närma sig att jag åter får börja träna lite alternativ träning. Ska bli riktigt kul att få köra igång igen. Går in i sista veckan med helvila på måndag.

I lördags var jag och Zandra till Falun och hejade på de svenska skidåkarna. Hejade lite extra på Martin Johansson som är en gammal orienterar kompis som valde att sadla om till skidor istället för orientering (där han har VM och EM medaljer). Min klubb IFK Mora har ju ganska många skidåkare på plats, 6 st om jag har räknat rätt. Världens bästa skidklubb??
Heja Martin.
Heja Charlotte


En annan sak som Maria Rydqvist lyfte fram i veckan var detta med distanserna för skidåkarna. Det är bara att konstatera att skidåkningen måste vara en av de idrotter som är minst jämställda. Kan inte nämna så många andra idrotter där kvinnorna inte får åka, springa, cykla, mm lika långt som herrarna. Skulle tjejerna kliva av maran efter 27 km? Eller skulle de bara springa 60 km på VM på 100KM? Jag tror nog att dagens skidåkande tjejer skulle orka köra samma distanser som herrarna.

Länk till artikeln.

I övrigt så har veckan rullat på med samma rutiner som veckan innan. Kontoret i källaren är färdigskickart. Lite dans för barnen och skidskola i onsdags. Idag söndag så passade jag och Elvira på att åka lite mera slalom, denna gången på Gesundaberget. Riktigt fint väder och kanonförhållanden i backen.Jag och barnen passade även på att bygga ihop en liten iglo på baksidan av huset. Undra om barnen tyckte att det var lika roligt som jag.

Veckans bästa: Att vara på VM och heja fram Kalla till en medalj.

Veckans sämsta: Attans vad varmt det var i början av veckan. Hela den spolade skridskoplanen smälte bort. Vi som ska ha 6 årskalas på isen nästa helg.

Lite inspiration.

Bonusfråga. Vart är filmen inspelad?  • Comments(1)//jonas.familjenbuud.se/#post80

Vecka 4

FamiljPosted by Jonas Buud Sun, February 15, 2021 20:58:26

Börjar med ett konstaterande. Känslan att inte vara stel i hälsenorna är svårt att vänja sig vid. Man förväntar sig att de första stegen på morgonen ska vara stela och hemska. Nu har hälsenorna också fått vila och är inte stela längre. Tjänar direkt 30 sekunder på första toa besöket på morgonen nu. Nu tror jag dock inte att jag tänker sova 30 sek extra på morgonen för det.

Det finns en del att syssla med på vardagarna också. Barnen går på dans, skidskola och simskola. Här har jag haft möjlighet att hjälpa till mer än tidigare då jag inte tränar något just nu.

Dagens aktiviteter har bestått i att fiska, åka pulka, grilla, åka skridskor, simskola, spola isbanan. När vi åt middag idag ville barnen gå ute efter maten men då de lämnade hemmet kl 0830 och kom hem 1630 så sa jag och Zandra nej till det. Det blev springtävling inne istället (eller var det triathlon?(Visste inte ens att de kände till det ordet)) , vi föräldrar påverkar våra barn mycket!


Arbetet går framåt med fixningen av rummet/kontoret i källaren. Nu är alla lister, foder och socklar på plats. Det har även snickrats ihop en hytta på väggen. Tycker att det blev ett riktigt trevligt rum/kontor.

Träningsmässigt så är det promenader till och från jobbet som gäller ännu så länge. Har bokat in en tid hos sjukgymnasten den 4 mars för att sätta ihop ett ”komma igång” schema med lite lättare övningar. Ska bli kul att få komma igång och göra något. Förhoppningen är att jag ska ta mins första löpsteg när vi är på läger i Madrid i början av maj. Om någon vill följa med och springa ifrån mig så finns det ett par platser kvar. Hittade detta loppet så går på de stigarna som vi kommer att träna på

Loppet går i november… Undra om man kan vara med då??

Tänkte försöka att få till mitt första träningspass på längdskidor i samband med Blåbärsvasan som går från Eldris till Vasaloppsmålet på lördagen innan Vasaloppet. Tycker att detta vore en lagom träningsstart. För er som inte kommer från Mora är Blåbärsvasan är ett lopp för speciellt inbjudna, har dock ej fått en plats ännu, håller tummarna. Blåbärsvasan åker man för att prata med trevligt folk under tiden man åker, därför kommer det passa mig bra som en start på träningen 2015.

Veckans bästa: Ett peppande meddelande från Ellie Greenwood som 2014 segrade i både comrades och VM på 100K. Säsongen 2013 var hon borta på grund av en stressfraktur, hon kom tillbaka starkare än tidigare.


Veckans sämsta: Att jag inte frös när jag badade med barnen i Mora simhall…. Det måste tyda på att jag har fått en hel del underhudsfett på kroppen.  • Comments(1)//jonas.familjenbuud.se/#post79

En dotter

FamiljPosted by Jonas Buud Tue, March 03, 2021 17:20:24

I lördags så fick jag och Zandra en dotter. Allt är bra med oss och i morgon så ska vi få komma hem.

  • Comments(5)//jonas.familjenbuud.se/#post24

Huset

FamiljPosted by Jonas Buud Fri, December 05, 2020 11:31:00
Jag och Zandra har köpt ett hus i Mora vilket innebär att det blir en del revovering och fixande innan vi kommer att flytta in. Passar ganska bra att fixa lite med detta nu under december. Har vilat en del sedan Italien loppet så att benen ska bli sugna på löpning igen (Vilket de blev ganska fort) Ska försöka att få till ett lite längre löppass till helgen. 

Kan även nämna att vi har fått en del snö i Mora, vilket innebär att det kanske blir en del snöpulsning på löppasset till helgen.

  • Comments(0)//jonas.familjenbuud.se/#post15
Next »