Nu är jag åter hemma i Mora. Besvikelsen är ganska stor att loppet slutade som det gjorde. Jag tar allt från början.
Vi (jag och min bror) åkte ner till Berlin på fredagen. På flygplatsen möttes vi av ett underbart sommarväder och man började nästan fundera på om det skulle bli en varm mara. Plockade även ut nummerlappen under fredagen.
Lördagen tog vi det ganska lugnt, vi hängde på en rund tur i Berlin för att se lite olika byggnader och muren. Under runddtuen började det även att regna, sedan regnade det till det att flyget gick hem (mer eller mindre).
Söndagen:
Starten går kl 9.03 och vi valde att åka med springtimes buss från hotellet till starten. Vi kom inte så närma starten som vi hade hoppats och vi fick vandra en bit för att komma fram. Vi hade även “turen” att få lämna påsen med kläder längst bort på andra sidan. Vid inlämningen var det totalt kaos och folk överallt som bara stod och puttade på varandra. Efter ett bra tag lyckades jag äntligen lämna in mina saker, nu var det mindre än 30 min till start! Börjar att bli lite stressad. Springer så gått som det går bland alla förvirrade löpare bort mot min start (som är längst bort från där vi lämnade påsen) Kliver in längst i A gruppen mindre än 10 min innan start. Plöjer mig fram så gott det går (fick några gliringar på tyska (tror jag)). Ser startlinjen ca 7 min innan start, tar några djupa andetag för att försöka att lugna ner mig.
Starten går och jag kommer igång utmärkt utan någon större trängsel. Efter ca 500 meter så ser jag att jag ligger i rygg på en “hare” med sluttid på 2:04:30. Undra om man har öppnat lite väl fort?? De första KM rullar på enligt min plan. Dock så blir jag ganska ensam ganska fort och en tanke far genom huvudet om att man får spinga solo i 37 km. Springer i ganska små grupper fram till 9 km då ett stort tyskt gäng kommer ifatt mig, de hade även en egen följebil. Detta visade sig senare att det var den tyska ledaren. Han hade även 2 st egna harar. En grymt fin grupp att bara rulla med i. Följande kilometrar rullar på grymt bra, ligger helt på min plan. Vi passerar halva på prick 1.10 och benen är helt OK. 25 KM passeras lika på, våran grupp har nu blivit lite mindre och en av hararna har gett upp. Precis efter KM 28 börjar det att sticka i vaden, kramp??? springer lite till innan jag måste att stanna och stretcha vaden. SKIT!! Är ganska säker på att jag måste bryta. Provar dock att springa vidare, vaden är grymt stel. Vårat hotell som vi bor på ligger efter 35 KM så min tanke är att jag joggar fram dit och sedan kliver av. Vaden blir dock inte sämre utan jag små haltar vidare. Missar hotellet och fortsätter hela vägen in i mål på en tid av 2:26:40. Tysken som jag sprang med hade tiden 2:20:43.
På kvällen var vaden ganska stel och öm. Idag så mår den lite bättre.
Jag fick dock ett bra kvitto på att min form är bra och att det ska bli grymt kul i Gibraltar den 7 nov. (Bara min vad blir bra)