Välkommen att hänga på ett träningsläger i bergen norr om Madrid mellan den 1 maj och den 8 maj 2015.

Jag har vart i El Escorial på träningsläger över 10 gånger och detta är mitt lilla smultronställe när det gäller träning. I år tänkte jag erbjuda dig att få följa med på lägret. För att få lite flyt på det hela så begränsar jag platserna till 14 st deltagare.

Datumet på lägret är anpassat för att man ska komma i bra form till ASICS Stockholm marathon eller Comrades, men givetvis kan man hänga på även om man inte ska springa något av dessa lopp.

Eftersom att fokus kommer att ligga på att springa relativt långa pass är det bra om du kan springa 20 km per dag några dagar i följd.

Träningspassen uppe i bergen bedrivs på en höjd av 1500-1800 meters höjd. Hoteller ligger på 900 meters höjd. Vissa rundor utgår från hotellet, andra rundor börjar uppe i bergen. Det tar ca 30-45min att åka bil upp till dessa rundor. Inga rundor är uppmärkta i terrängen men är relativt enkla att hitta och enklare kartor över rundorna finns.

Underlaget är oftast små asfaltsvägar och grusvägar. Det finns även lite möjlighet att springa lite stigar. Rundorna innehåller allt från branta och långa backar till lite mindre kuperade rundor, helt platta rundor finns inte

http://familjenbuud.se/Madridlager.html

Blog image