« Home

Jonas Buud´s blogg

VårTräning

Posted by Zandra Thu, March 10, 2021 16:17:23

Efter en veckas förkylning så börjar man åter frisk. Synd bara att vårbädret inte riktigt vill komma till Mora. Vasaloppet har ju passerat nu så nu ska snön bort. Här kan ni se aktuellt väderläge i Mora kl 16:00 den 10 Mars.

Blog imageLite skönt är det dock att jag och Peter F drar till Madird på lite läger om 3 veckor.

Kan även meddela att löpbandet åter har hittat hem efter en lång reparationsutflykt till Stockholm på 6 veckor. Felanmälde bandet precis innan jul…..

Paket på postenTräning

Posted by Zandra Thu, November 18, 2020 20:10:51

Igår kom ett paket på posten från Asics till Jonas. Så vanligt ladat med massor av snygga kläder och skor

Blog image

Jonas var dock lite skeptisk till varför det var ett par rosa skor med i paketet. Men jag provade dem och de passade mig. De på Asics visste väl att frun behövde ett par nya skor med bra grep på snö och is. Dagen innan hade jag halkat på väg ner till Förskolan Ekorren där Elvira går, nu kommer jag inte att halka något på mina promenader, nu är bara frågan om när tid och lust finns till löpning

Ha det så bra

Zandra

Hemma efter VMTävling

Posted by Zandra Tue, November 09, 2020 12:13:11

Nu är jag åter i Mora, skönt. Värken i benen finns där fortfarande och kommer troligen så vara i ett par dagar till, men vad gör det nu.

Grymt skönt att lyckas ta ett GULD och ett SIVLER i år igen. Jag ska försöka att beskriva lite hur jag uppfattade loppet.

Vi startade kl 6.30 på morgonen ute på piren precis bredvid det fartyget som alla löpare och ledare bodde på, ganska mörk men vindstilla. Vi skulle springa ca 5 km från båten till en runda på ca 5 km som vi skulle köra i 19 varv, tyvärr så lyckades arrangörerna göra en liten viss så att vi fick springa 1,3 km längre för att komma till varvbanan. Detta korrigerades sedan på varv 12 som blev justerat så att den totala längden skulle bli 100KM.

Jag tyckte att det rullade på ganska bra i början. En norrman sticka ifrån oss andra efter ca 3 km i ett riktigt högt tempo. Jag konstaterade ganska fort att det inte håller att köra i den farten i början och slog bort hans lopp från mina tankar.

Planen var ju att försöka att springa på 6.40 när jag åkte till Gibraltar men efter att vi joggade banan dagen innan loppet så fick vi revidera planen på grund av att banan var ganska tuff med en brant backe upp och en tvär backe ner. Banan var också ganska trixig med många tvära svängar och då är det svårt att hitta ett bra flyt. Den nya måltiden sattes till 6.45.

Loppet rullade på och jag låg lite före men planerade tid i början, jag försökte hela tiden fokusera på att inte bry mig så mycket på vad alla andra gör under loppet. Det var ganska många som var uppe i ledningen i loppet och det var ganska många som fick det riktigt tungt på slutet.

Jag började bli lite trött efter ca 70 km och fick sänka farten lite, men jag konstaterade att jag ändå ligger bra till mot planen så det fanns aldrig någon oro.

Nu börjar det även bli ganska tomt med löpare framför mig, bara japaner och en amerikan. Man börjar så smått drömma om att det kanske kan bli en medalj av någon valör. Inne på sista milen är jag riktigt trött men jag tycker ändå att jag kan hålla i det hela ganska bra hela vägen in i mål.

Grymt skönt att komma i mål som Europamästare och VM 2:a.

Ett tack till Peter Fredricson som hade koll på klockan och vätskan under hela loppet.


Resultat:

1º SHINJI NAKADAI 117 JPN 06 : 43 : 44

2º JONAS BUUD 179 SWE 06 : 47 : 40

3º MICHAEL WARDIAN 193 USA 06 : 49 : 18

4º NORIYUKI ARAKI 114 JPN 06 : 50 : 00

5º OLEKSANDR HOLOVNYTSKYY 183 UKR 06 : 51 : 03

VM silver och EM guldTävling

Posted by Zandra Sun, November 07, 2020 16:08:33

Härligt!!

Totalt en andra plats i loppet och bästa europe, bara en japan framför ( i år igen…)

Jonas får väl skriva mer sedan

Zandra

Rapport från VM100kmTävling

Posted by Zandra Sun, November 07, 2020 08:41:12

Här kommer en rapport från VM.

Efter 70km

föst en amerikan, sedan en japan och sedan Jonas. ca 3min efter ledaren Jag hade nog fel det var nog två japaner dvs jonas 4a

Efter 50km

Jonas ligger med i klungan, normanen börjar tappa. Det ser bra ut, före Jonas i klungan så finns det några japaner, en ryss och en amerikan.

30km:

Först en norman som ligger ca5½min före en stor klunga där placering placering 2-10 finns, där finns Jonas. Senaste vå varven går på ca 3.50 fart dvs lite fortare än planerat, dåligt eller bra det får vi reda på när loppet är över.

Mvh Z

ResultatTävling

Posted by Zandra Sun, September 26, 2020 11:33:57

Jag såg precis Jonas gå imål i Berlin marathon via sändningen i Eurosport

2:26:38

Farbror Jerker gick just i mål också på 4:18:36

Mvh Zandra

Berlin marathonTävling

Posted by Zandra Thu, September 23, 2020 17:54:37

Jonas hade kunnat ha en bättre sista vecka innan loppet men nu får det bli som det blir. I lördags var vi hos kompisar utanför Borlänge. Helt plötsligt fick Elvira feber, så det var bara att bege sig hemmåt, via Kupolen och alvedon införskaffande. På söndagen var tjejen pigg som en mört men på kvällen febrig igen. Under hela veckan har Elvira haft feber till och från, men inte verkat så dålig. Men på söndags kvällen var jag super trött, okej det är jag för det mesta nu förtiden men det var lite mer än vanligt. På måndags morgonen när jag vaknar inser jag att jag har fått Elviras förskylning, dock utan spring i benen. Känns som ett under att Jonas inte blivit sjuk när han haft två sjuklingar att sköta om. Nu kommer mormor Gunilla till oss och byter av Jonas i sjukstugan så att han kan fara till Berlin.

Fast det är nog inte sista veckan som har den största betydelsen för ett marathon, får vi hoppas.

//Zandra

Nästa tävlingTävling

Posted by Zandra Tue, April 06, 2021 09:59:42

Jonas hade ju fått en inbjudan till ett marathon i Nordkorea och via förbundet anmält sig. Alldeles innan påsk så beslutades det att de inte åker. Men Jonas har varit sugen på att springa något lopp. På påskdagen när vi åt lunch så hade vi följande konversation:

Jonas: “Vet du vad jag tänkte på när jag var ute och sprang”

Zandra: “Nej”

Jonas: “Det skulle vara kul att springa TEC, jag vill ju göra någon tävling”

Zandra: “KUL! Det stod på deras hemsida att det var många avhopp, hör av dig snarast till dem och hör om det finns plats”

Vi fick reda på sent på söndagskvällen att det fanns plats för Jonas i loppet så nu vet vi vilket nästa lopp är. Igår bokade vi hotellrum och idag har jag bokat in söndags lunch hos en kompis i Uppsala.

Ni som inte är så insatta i ultratävlingar så är TEC en förkortning av Täby Extrem Challeng på 100miles (dvs 160km) läs mer på http://www.colibri.se/tec om ni är intresserade.

löpbandetTräning

Posted by Zandra Sun, January 10, 2021 11:34:12

Idag går löpbandet varmt. Tillskillnad från temperaturen ute -28,4 både igår och idag!

Först testade Jonas “rolling hill” 20min och nu när jag var nere hos honom så ställde han in något annat program på max tiden 90min.

Jag och Elvira håller stälningarn på övervåningen. Fixar eldningen i kamien och så.

Kom till Mora och spring!Träning

Posted by Zandra Fri, October 30, 2020 21:16:14

Tänkte planera in en långtur i Mora den 14 novenber

Sugen på att springa lite långt i Mora? Samling i Hemus kl 9.00 den 14 november. Underlager blir lite beroende på om det har kommit snö eller inte. Vid snö blir det grus och asfalt annars så blite det ganska mycket stig och mindre vägar i härlig dala terräng.

Tänkte prata lite träning och tävling från den gångna säsongen i Hemus efter träningen för intresserade.

Om ni är långväga gäster så kan jag rekomendera boende på http://www.moraparken.se
Det vore bra om ni vill anmäla er till mig på jonas_buud@hotmail.com

Kostnad 100:- inkl service efter vägen och mat efter träningen i Hemus.