Mycket skidor på gång nu. Var till Falun en gång till för att se damernas stafett och backhoppning i stora backen. Riktigt mäktigt att se klubbkompisen Stina att ordna ett silver efter omöjliga Norge. Något som nästan var ännu mäktigare var faktiskt att se våghalsarna som kastar sig ut för den stora backen och flyger 135 meter. Vandrade upp för mördarbacken och ställde mig precis där de hoppar ut. Helt sjukt att någon kan vilja kasta sig t för kanten. Fick ju svindel av att bara titta ner i backen.
Blog image
Utsikten från uthoppet.

Träningsmässigt så var detta sista veckan med helvila. Ska till sjukgymnasten på tisdag och skissa upp lite enkla övningar som jag ska jobba lite försiktigt med. Börjar även fundera på hur man ska lösa detta med uthållighetsträningen. Gillar ju inte direkt att springa i vatten. Tror att det lutar mera till någon cykel variant. Trainer i garaget? Har dock bara en MTB… Måste kanske börja att kolla marknaden på racercyklar.

Blog image
Fika och väntan på mamma Zandra som åkte Tjejvasan på Elviras födelsedag.
Blog image
En nöjd Zandra efter målgången på Tjejvasan.

Idag söndag har vi även hunnit avverka två st sexårskalas, ett för kompisarna och ett för familjen. Inte helt lätt att ha 8 barn hemma och försöka att följa femmilen på tv samtidigt som fiskdam, disco, tårta, korv och spöken i källaren. Men det hände ju inte så mycket de 2 första timmarna på femmilen så det gick ju ganska bra ändå att mixa detta.

Jag blev även omnämnd i lokaltidningen i veckan, dock utan namn. Det var i samband med Ultravasan som jag precis innan kontrollen i Oxberg bet av ett hörn på en GEL och spottade ut hörnet på backen. (Förpackningen slängde jag i en sopsäck inne i kontrollen.) En fransman hade hört av sig till Vasaloppet om att om jag hade gjort detta på ett lopp i Frankrike så hade jag blivit diskad. De har nolltolerans för nedskräpning. En ganska bra regel faktiskt. Det är inte speciellt snyggt i terrängen efter arrangemangen som anordnas. I år har Vasaloppet också infört nolltolerans för nedskräpning. Använd alltså sopsäckarna inne i kontrollerna.
Blog image

Efter 7 min och 20 sekunder så ser ni den aktuella nedskräpningen.

Veckans bästa: Att detta var sista veckan med helvila. Ska bli riktigt kul att köra igång på tisdag.

Veckans sämsta: Vädret idag söndag. Stackars alla som plågade sig igenom öppetspår. Alla som tog sig i mål är dagens hjältar.

Your mobile does not support playing flash video.