Kartor

Träningsläger i Madrid med Jonas Buud den 29 april-7 maj 2017

 

Välkommen att hänga på ett träningsläger i bergen norr om Madrid mellan den 29 april och den 7 maj 2017. 

 

Jag har vart i El Escorial på träningsläger över 15 gånger och detta är mitt lilla smultronställe när det gäller träning. I år tänkte jag erbjuda dig att få följa med på lägret. För att få lite flyt på det hela så begränsar jag platserna till 18 st deltagare.

 

 

Anmälan

 

 

Datumet på lägret är anpassat för att man ska komma i bra form till ASICS Stockholm marathon eller Comrades, men givetvis kan man hänga på även om man inte ska springa något av dessa lopp.

 

Eftersom att fokus kommer att ligga på att springa relativt långa pass är det bra om du kan springa 20 km per dag några dagar i följd.

 

Detta läger är en del i min uppladdning inför Comrades så kommer jag att springa de flesta av passen i en fart som passar mitt upplägg.

 

Om du vill så får givetvis hänga på mina träningar. Jag kommer även att springa några träningar i lägre fart.

 

En del av träningarna kommer inte att vara “ledarledda”.

 

 

 

 

 

 

Väder San Lorenzo de El Escorial

Träningspassen uppe i bergen bedrivs på en höjd av 1500-1800 meters höjd. Hoteller ligger på 900 meters höjd. Vissa rundor utgår från hotellet, andra rundor börjar uppe i bergen. Det tar ca 30-45min att åka bil upp till dessa rundor. Inga rundor är uppmärkta i terrängen men är relativt enkla att hitta och enklare kartor över rundorna finns.

 

Underlaget är oftast små asfaltsvägar och grusvägar. Det finns även lite möjlighet att springa lite stigar. Rundorna innehåller allt från branta och långa backar till lite mindre kuperade rundor, helt platta rundor finns inte.

 

Bilder från lägret 2014

Håkon Breistrand

Även i år så följer 

Håkon Breistrand med till Madrid. Han är utbildad fysioterapeut och har ett brinnande intresse för konditionsidrott.

Han har bland annat jobbat många år som ortopedtekniker på Löplabbet och vice butik chef på Asics Flagship Store Stockholm.

Numera driver Håkon företaget Fysio-outdoor som erbjuder testning, träningsrådgivning och fysioterapi.

 

Mer information om Håkon finns på http://fysio-outdoor.se/

Copyright © Jonas Buud