Nu har det gått tre veckor sedan läkaren ringde med domen om stressfrakturen. Tre veckor helt utan träning. Tre veckor med tankar och funderingar om varför? Gjorde jag något fel? Fick jag indikationer tidigare? Vad ska jag göra med all extra tid som man fick?

Så här efter ett tag så har jag funderat på om varför detta kom just nu. Jag har inte ändrat min träning nämnvärt på slutet. De enda som jag kan tänka mig är att säsongen var väldigt lång i år. Började ju med Paris Marathon i mitten av april och slutade med VM på 100 km i slutet av november. Att underlager i Doha dessutom bestod till största delen av gatsten och marmor kanske inte gjorde det hela bättre. Jag hade dock lite känningar redan i september. Jag var stel i höger baksida av låret, rumpan. Fick några övningar att göra och jag blev bra igen. Nu ska man komma ihåg att känningar här och där har man ganska ofta och att denna stelheten skulle kopplas till en kommande stressfraktur var nog just då ganska långsökt. Lyckades ju springa både Lidingöloppet, Les Templiers och VM på 100KM efter detta… Tror ändå att det är en lång rad av faktorer som är bidragande till att det blev som det blev i slutändan

Det går ändå hyfsat bra att inte träna… Men visst längtar man redan ut i skogen, speciellt de fina dagarna som vi hade i helgen. Jag har skaffat mig slalom skidor och åkt lite med Elvira på skidskolan. Jag har supportat Zandra på skidtävling i Lima. Spolat och skottat isbanan på lekplatsen på området. Renoverat ett rum i källaren. Städat garaget. Konstaterar även att tidigare när jag tränade så stupade jag i säng på kvällarna. Nu när jag går och lägger mig på kvällen så är jag pigg.
Blog image

Konstaterar även att om man inte springer 18 mil i veckan så behöver man inte äta lite mycket. Vi har invägning på jobbet varje måndag…. Den invägningen är inte så kul nu. + 4 kg på 3 veckor. Tror att kroppen passar på att ladda in lite extra nu. Måste dock snart anpassa intaget efter mina minskade utgifter annars så blir det + 20 kg innan jag får börja springa igen.

Bästa med veckan: Slalomskolan i söndags.

Sämsta med veckan: + 4 kg på vågen (med andra ord en ganska bra vecka)
Blog image