Nu är det 10 veckor sedan beskedet… Tiden rullar på. Ganska fort faktiskt….

Nu har det gått några veckor sedan förra inlägget. Jag har börjat att träna lite mera, mest cykling och då en del på min nyinköpta trainer. Det går inte riktigt upp mot att springa, men det är ändå kul att få bli riktigt svettig och trött igen. Försöker att cykla ca 1.15 till 2 timmar varje gång. Försöker även att göra mina övningar som jag har fått från min sjukgymnast. Är ganska stel i baksidan av benen. I veckan var familjen i Vemdalen på lite skidsemester nu när Portugal blev inställt, riktigt trevligt med massor av härlig skidåkning. Nu blev det mest slalomåkning med skidskola för barnen. De lär sig grymt mycket på en veckas åkning. I början ville Sixten åka och hålla i handen i den lätta backen, i slutet av veckan åker de röda backar. Riktigt kul.

Nu är det bara fem veckor kvar tills det att jag åker till Madrid. Planen är att ta mina första löpsteg då. Längtar verkligen dit. I dagsläget så är vi 11 st som åker, så det finns fortfarande plats om någon mera vill hänga på.

http://familjenbuud.se/Madridlager.html

Anmälningarna till 2015 års ultravasa rullar också in. Det verkar bli ett riktigt bra startfält även i år. För att nämna några:

Emmanuel “Manu” Gault (FRA) vinnare av EcoTrail Paris 80K 2015

Matt Flaherty (USA) En snabb löpare på alla distanser och underlag.

Jarle Risa. Didrik Hermansen och John Henry Strupstad (NOR) (Alla topp 10 på ultravasan 2014)

Arnaud Perrignon (FRA)

Max King (USA) Världsmästare 100K 2014, 2:17 på maran.

Jasmin Nunige (SUI), Flerfaldig vinnare av Swiss alpine marathon i Davos

Holly Rush (GBR), Segrare av Ultravasan 90K 2014

Det är i dagsläget nästan 1300 anmälda till Ultravasan 90K så det finns fortfarande 200 platser kvar.

http://ultra.vasaloppet.se/

Veckans tanke går till Johan Lantz. Han var på Gran Canaria för att springa Trans Gran Canaria för någon vecka sedan. Han var i grym form och hade vart på plats fyra veckor innan loppet för att träna och preparera sig på bästa sätt. Veckan innan loppet så skrev han om smärtor i ryggen och höften. Det läskiga var att när jag läste hans beskrivning var att det var exakt på det sättet som jag kände när jag sprang sönder mig strax innan jul (också på Gran Canaria). Han startade ändå det 130 km långa och kuperade loppet. halvvägs in i loppet höll inte kroppen längre och hans ben gick av. Kände faktiskt att det lite gärna hade kunnat vara jag som gjorde samma sak. Min löpnings slutade dock med en spricka och inte ett brott. Sedan hade Johan oturen att inte komma till de skarpaste läkarna…. De satte in en jättespik i benet… efter tre dagar…. Väl hemma i Sverige var det bara för läkarna att plocka ut spettet i benet och sätta dit lite mindre och smidigare spikar. Nu är det bara att hoppas att Johans läkning blir bra och att han åter kommer ut i löparspåret så fort som möjligt.

Till veckan(Påsk) så kommer jag och Zandra att vara i Tällberg på Green Hotel på ett litet läger. Det blir inte så mycket löpning för mig, men jag kommer att vara med så gått det går ändå. Räknar med att sötta och supporta deltagarna på bästa sätt. Kommer att plocka med mid cykeln så att jag kan hänga med på löpträningarna också. Det går fortfarande att anmäla sig även till detta lägret. Ett riktigt bra pris på anmälan är det också.

http://www.greenhotel.se/kalender/loparweekend-med-jonas-och-zandra-buud/

Kommande veckans mål, träningsmässigt.

Cykla minst 8 timmar på trailern.

Göra mina sjukgymnastövningar 5 ggr

Ro på roddmaskinen 2 ggr x 15 min

Vattenlöpning 1 timme (På Green hotel)

Jag passade även på att fylla år i veckan, tackar för alla gratulationer.